De första dagarna på Dinner

De tre första dagarna på Dinner By Heston har varit hektiska, men fantastiska! Första dagen fick vi brandträning och en PowerPoint i att arbeta ergonomiskt, sedan blev vi rundvisade i hotellet. Den kungliga sviten var makalös, i storlek med en mindre villa och till den överkomliga kostnaden av £150 000/ natt (ca 1.5 miljoner svenska kronor).

Denna veckan går jag "prep house" men redan igår skickades jag upp till kallköket och körde två servicepass. Det är riktigt häftigt att gästerna kan se rakt in i köket hela tiden, men det kräver så klart att allt arbete sköts perfekt. Jag skar bordsbröd så att fingrarna blödde där knivryggen skar in (bokstavligt talat) men blev ändå uppmanad att göra det snabbare.

Till skillnad mot The Fat Duck så är personalen här supertrevlig och jag behöver inte vara rädd för cheferna (Andrej på Ankan drev köket med järnhänder). Alla är otroligt välkomnande och snälla, än så länge och personalmaten har en helt unik standard. De som gör den har ett eget kök och är anställda bara för syftet att producera frukost, lunch och middag till de övriga anställda. Att de sedan försöker arbeta med samma kvalité som Dinner är overkligt. Varje dag erbjuds vi tre olika sorters kött, en fiskrätt, pasta, potatis, ris, salladsbuffé, kaffe, te, juice, mjölk, bröd och dessert. Ovanpå det så finns det datorer i matsalen med gratis internet om man behöver kolla sin email. 


RSS 2.0

© copyright 2012 valdemarssons.blogg.se

var bloggId= '5039556fddf2b35f99d27115'; var is_pro = false;