Mind your backs... please

Det har varit en lång dag idag. Började i preppen på morgonen och ägnade några timmar åt en grundlig rengöring av hela köket. Därefter gick jag och min nya vän John (han är nyss fyllda 19 år, från Australien, och har mer arbetserfarenhet än mig) ut och putsade alla fönstren på prepphuset och sopade rent på gatan. Här finns inga vaktmästare som gör sånt.

På eftermiddagen lagade jag och John personalmaten. Det är inte utan att man blir lite nervös när man ska laga mat till 40 kockar, på 3 timmar, med rest-råvaror och obestämd meny. Vi gjorde en lågtempad lax med citron och fänkål, potatismos och grissida. Tack och lov så gillade personalen det. Jag åt inget själv då jag direkt efter middagen gick in i serviceköket för att observera ett arbetspass. Jag fick stå lutad mot en pelare i gången mellan varm och kallkök så jag hade perfekt uppsikt över båda köken. Däremot kändes det hela tiden som att jag var i vägen för alla och mina fötter tyckte inte om att stå stilla i 5 timmar efter ett 12 timmars arbetspass innan. Lite titt som tätt under kvällen kom kockar fram till mig och lät mig smaka olika rätter i kombinaton med vin medan de förklarade vad som låg på tallriken och vad som fanns i vinglaset. Oerhört trevligt måste jag säga och maten var enastående! Min favorit var Snigelgröten som syns på bilden nedan.

Bilden är hämtad från newfavouritething.com

På minussidan så fick jag en fruktansvärd utskällning av en sommelier. I England använder man termen "Mind your backs" istället för svenska "bakom" när man vill varna någon att man är bakom dem. Idag skulle jag bära ut ett vattenbad i ett förråd och sa mind your back till en sommelier som frenetiskt stod och putsade ett vinglas. Han hörde mig inte för plötsligt slog han i armbågens reflexpunkt mot vattenbadet. Jag ville vara snäll så jag bad om ursäkt varpå han svarade "You being sorry doesen't help me, does it?". Jag blev ledsen, han skrek lite, och senare bad han om ursäkt för sitt beteende. Kunde ha varit lite skojfrisk och svarat "Well, that doesn't help me does it?" men det gjorde jag inte.

Imorgon är jag ledig, och då ska Ria äntligen ringa! Och senare mamma, jag längtar så himla mycket efter båda samtalen!

RSS 2.0

© copyright 2012 valdemarssons.blogg.se

var bloggId= '5039556fddf2b35f99d27115'; var is_pro = false;