Asiatisk kyckling med broccoli och zucchini

En grym och nyttig kvällsmat består av blancherad zucchini och broccoli med citronbräserad kycklingfilé, rostade sesamfrön, citron och vitlöksvinegrette med koriander. Snabbt, gott och nyttigt! :)
 
 


Surdegspizza

 

Min förkärlek för pizza har väl inte undgått någon. För ett tag sedan vevade jag ihop en ny batch efter ett nytt recept med surdeg (min surdeg heter Bingoberra). Resultatet blev den mest lättarbetade och krispiga deg jag någonsin gjort så jag tänkte dela med mig av receptet.

 

50 g jäst
1 dl råg och vetesur
5 dl fingervarmt vatten
25 g olivolja
1 msk strösocker
2 tsk salt
800 g vetemjöl special

 

Nedan följer receptet med bageriprocent för att förenkla uppskalning.

 

100% Vetemjöl special
62% Vatten
16,6% Råg och vetesur
6% Jäst
5% Olivolja
3% Salt
2,5% Strösocker

 

Blanda, knåda, runddriv och kalljäs.Burgarbröd

 

Det är verkligen inte lätt att baka fluffiga, mjuka och smakrika hamburgerbröd hemma. Jag har försökt och misslyckats många gånger. Bröden känns ofta helt okej när de är nygräddade, men så fort de har legat ett dygn så blir de torra som fnöske. Ett annat problem är att de alltid har blivit för kompakta, som stenar. Därför brukar jag ofta nöja mig med Korvbrödsbagaren och Pågens bröd när det vankas hamburgare.

 

Igår var jag sugen på en, två eller fem burgare men mitt lokala Konsum erbjöd endast Max Friscobröd och det totalvägrar jag så jag köpte ingredienser och ställde mig och provbakade Flippin Burgers hamburgerbrödsrecept istället. Från start till mål tog det lite drygt två och en halv timme men det var det väl värt. Även om det inte blev i närheten så bra som Magnus Johanssons flippinbröd så var det klart att föredra framför det man normalt sett hittar på Konsum eller Ica.

 

Och det är faktiskt första gången i mitt liv som jag föredrar ett hembakat bröd framför köpebrödet.

      
       © copyright 2008 valdemarssons.blogg.se