Angående Emmabodafestivalen

Hittade detta inlägget från Livserfarna esteters encyklopedia och tänkte att nu när det börjar dra ihop sig för festival så måste jag ju posta vad Yossi hade att säga om Emmabodafestivalen för fem år sedan:

"Här spelar allt från 19-åriga tjejer som sjunger till en synth som spelas av en krullig kille med glasögon till legendrariska indierockband. Det mysigaste med Emmaboda är att campingen och scenerna är på samma område, så man slipper gå från plats till plats exakt hela tiden. Nackdelen är då att det går runt vakter på de tätbefolkade områdena och beslagtar saker och kontrollerar band. Man måste ha varit väldigt hardcore om man plankar in alltså. Vakterna tvekar nämligen inte på att slå ner plankare om de skulle synas till igen. Folk heilar i provocerande syfte, långhåriga killar sålde hasch i chilltältet och alla skrattar åt festivalkändisarna. En festival som innehåller ditt och datt, och inte minst sköna människor som man kan gå runt med. Det är mest smålänningar, skåningar, stockholmare och göteborgare, men var man smidig kan man även hitta norrlänningar, danskar och gotlänningar.

Alla indiepretton kallar emmabodafestivalen för "rassle". "Ska du till rassle?" kan de fråga.

Campingen är uppdelad i två delar. "Ängen" och "Skogen". De flesta campar på ängen eftersom den är närmast den stora scenen. I skogen finns det mer mygg. Men oj så mycket mysigare det är i skogen! I skogen finns chilltältet, skugga och en massa, massa gömställen! Ängen kan dra åt skogen! *fnissar hysteriskt*

Av någon anledning spelar alla bandare väldigt mycket "Daft Punk" och "The Knife", detta beror på att man i åtanke tänkte att det vore för vanligt att spela vanlig indie, så då slår man på stort och spelar electronica istället. Fast de coolaste spelade ju såklat "Hassan" på sina bandare, Ni vet vilka ni är ;)"


Ett stycke Sara och en Broder Daniel look-a-like från senast.