Smålandshelg

Fredagens tågresa hem gick fläckfritt. Ja om man bortser från att killen som satt bredvid mig sista sträckan verkade ha en angenäm dröm...

Väl hemma i Långasjö blev det en mysig fredagsmiddag med mamma och Jonna. Sen tog jag bilen och hälsade på Filip och pratade skit i två timmar om allt mellan himmel och jord. Det var skönt att få träffa honom igen. En gång vart tredje månad är på tok för sällan egentligen. När jag kom hem på kvällen tog jag ett glas vin med mamma.

På lördagen tog jag bilen in till Kalmar för att provjobba på Hamnkrogen. Möttes av Ulrik som satt och glassade ute i solen. Han jobbade där redan för fyra år sen när jag hade praktik där. Annars var inga av de gamla kockarna kvar. Victor hade blivit barmästare på PM & Vänner och Slinten jobbade på En trappa upp numera. I övrigt var det mesta sig likt och även om det gick superbra att provjobba och även om dom var nöjda med mig så vet jag inte om det är den typen av matlagning jag vill jobba med. Jag vill nog helst jobba med konceptmatlagning. Jag vill ha ett jobb där man har möjlighet att reflektera, utvärdera och förändra.

Sedan har såklart åtta månader i skolan gjort mig klen och det tog på krafterna att jobba långpanna. Faktum är att jag hade så ont i ryggen när jag slutade att det var på ren envishet som jag satte mig i bilen och körde hem. Väl hemma bröt jag ihop totalt och det gjorde så ont så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag vet inte om det var överansträngning eller om mamma hade smittat mig eftersom hon var sjuk. Knaprade i mig en massa värktabletter och somnade relativt tidigt.

Igår morse vaknade jag redan kl 06 av att ryggen gjorde ont så jag steg upp och såg gryningen över Långasjö. Det är verkligen vackert där. Vid lunchtid åkte vi till mormor och morfar och firade morfar som fyller år idag (grattis) med en släktmiddag. Det var kul att träffa alla igen och maten var god! Jag fotade av ett kort på mig och mormor som jag velat ha länge.


Det fanns faktiskt en tid då jag var mindre än vad jag är nu. Tro det eller ej.

På tåget tillbaka till Hyttan fick jag sällskap av Jonna som skulle åka tillbaka till Växjö. Så långt gick allt bra och vi satt och pratade och skrattade om en massa knäppa saker. När jag kom till Alvesta fick jag beskedet att mitt tågbyte var försenat med en timme och att jag därmed skulle missa mitt byte i Mjöööölby (I fuckin' knew it... typ) och även sista bussen från Örebro till Hyttan.

Jag gick in och pratade med en trevlig man i SJ mundering och han tyckte att det var bra att jag sa till i god tid så att dom skulle hinna fixa ersättningsbuss eller liknande till mig. Sen kom det försenade tåget och konduktören bad oss att lyssna efter högtalarutropp om ersättningsbuss när vi kom till Mjölby. Så där satt vi dryga 25 minuter innan det svängde in en minibuss med trasigt avgasrör och en förvirrad chaufför bakom ratten som inte visste alls vart han skulle köra oss. Sen kom det en större buss som bara skulle till Örebro. Ingen av chaufförerna hade hört något om Grythyttan så jag hoppade på bussen till Örebro och ringde till SJs kundtjänst och efter 30 minuter i telefonkö så kom jag fram och dom lovade mig en taxi från Örebro till Hyttan.

Väl i Örebro möttes jag av en studsig taxikille som strålade av energi och glädje. Trots att jag var jättetrött efter allt krånglande med tåg hit och bussar dit så satt jag hela vägen hem och diskuterade livets djupa frågor med chauffören. Han var från Libanon men hade växt upp i Tyskland och slutligen hamnat här i Sverige där han träffat sin nuvarande flickvän. Dom hade fått en son för bara en månad sen och han visade stolt upp en massa kort för mig! Jag har nog sällan träffat på en taxichaufför som var så klartänkt och smart som han var och det var ett sant nöje att diskutera allt från samhällsuppbyggnader och infrastruktur till uppfostran av barn samt skillnaderna mellan Libanon och Sverige. Han körde mig hela vägen hem och tackade för en trevlig resa. Grymt!

Idag ska jag se om jag hittar en tvättid, sen ska jag storhandla och ikväll kommer Kelly till Hyttan och då ska vi äta något gott ihop!