Schnitzel på en torsdag!

Uuuh det måste vara något lattjo med min mage alltså. Har haft ont i den sen i söndags. Konstigt det där. Får hoppas att det går över snart!

Idag har jag styckat och benat ur kyckling, lyssnat på Stones och ätit schnitzel! Bra torsdag! Och nu tar jag helg ända till tisdag nästa vecka! :)


Hej gasläcka!

Dagens introduktion till bakning blev inställd på grund av en gasläcka i skolan så jag och Kelly åkte till Hällefors och solade, åt pizza och köpte alkohol till imorgon istället :) För en gångs skull så har vi inte lektion på en torsdagmorgon så imorgon blir det en pubrunda! Woppa!


Smålandshelg

Fredagens tågresa hem gick fläckfritt. Ja om man bortser från att killen som satt bredvid mig sista sträckan verkade ha en angenäm dröm...

Väl hemma i Långasjö blev det en mysig fredagsmiddag med mamma och Jonna. Sen tog jag bilen och hälsade på Filip och pratade skit i två timmar om allt mellan himmel och jord. Det var skönt att få träffa honom igen. En gång vart tredje månad är på tok för sällan egentligen. När jag kom hem på kvällen tog jag ett glas vin med mamma.

På lördagen tog jag bilen in till Kalmar för att provjobba på Hamnkrogen. Möttes av Ulrik som satt och glassade ute i solen. Han jobbade där redan för fyra år sen när jag hade praktik där. Annars var inga av de gamla kockarna kvar. Victor hade blivit barmästare på PM & Vänner och Slinten jobbade på En trappa upp numera. I övrigt var det mesta sig likt och även om det gick superbra att provjobba och även om dom var nöjda med mig så vet jag inte om det är den typen av matlagning jag vill jobba med. Jag vill nog helst jobba med konceptmatlagning. Jag vill ha ett jobb där man har möjlighet att reflektera, utvärdera och förändra.

Sedan har såklart åtta månader i skolan gjort mig klen och det tog på krafterna att jobba långpanna. Faktum är att jag hade så ont i ryggen när jag slutade att det var på ren envishet som jag satte mig i bilen och körde hem. Väl hemma bröt jag ihop totalt och det gjorde så ont så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag vet inte om det var överansträngning eller om mamma hade smittat mig eftersom hon var sjuk. Knaprade i mig en massa värktabletter och somnade relativt tidigt.

Igår morse vaknade jag redan kl 06 av att ryggen gjorde ont så jag steg upp och såg gryningen över Långasjö. Det är verkligen vackert där. Vid lunchtid åkte vi till mormor och morfar och firade morfar som fyller år idag (grattis) med en släktmiddag. Det var kul att träffa alla igen och maten var god! Jag fotade av ett kort på mig och mormor som jag velat ha länge.


Det fanns faktiskt en tid då jag var mindre än vad jag är nu. Tro det eller ej.

På tåget tillbaka till Hyttan fick jag sällskap av Jonna som skulle åka tillbaka till Växjö. Så långt gick allt bra och vi satt och pratade och skrattade om en massa knäppa saker. När jag kom till Alvesta fick jag beskedet att mitt tågbyte var försenat med en timme och att jag därmed skulle missa mitt byte i Mjöööölby (I fuckin' knew it... typ) och även sista bussen från Örebro till Hyttan.

Jag gick in och pratade med en trevlig man i SJ mundering och han tyckte att det var bra att jag sa till i god tid så att dom skulle hinna fixa ersättningsbuss eller liknande till mig. Sen kom det försenade tåget och konduktören bad oss att lyssna efter högtalarutropp om ersättningsbuss när vi kom till Mjölby. Så där satt vi dryga 25 minuter innan det svängde in en minibuss med trasigt avgasrör och en förvirrad chaufför bakom ratten som inte visste alls vart han skulle köra oss. Sen kom det en större buss som bara skulle till Örebro. Ingen av chaufförerna hade hört något om Grythyttan så jag hoppade på bussen till Örebro och ringde till SJs kundtjänst och efter 30 minuter i telefonkö så kom jag fram och dom lovade mig en taxi från Örebro till Hyttan.

Väl i Örebro möttes jag av en studsig taxikille som strålade av energi och glädje. Trots att jag var jättetrött efter allt krånglande med tåg hit och bussar dit så satt jag hela vägen hem och diskuterade livets djupa frågor med chauffören. Han var från Libanon men hade växt upp i Tyskland och slutligen hamnat här i Sverige där han träffat sin nuvarande flickvän. Dom hade fått en son för bara en månad sen och han visade stolt upp en massa kort för mig! Jag har nog sällan träffat på en taxichaufför som var så klartänkt och smart som han var och det var ett sant nöje att diskutera allt från samhällsuppbyggnader och infrastruktur till uppfostran av barn samt skillnaderna mellan Libanon och Sverige. Han körde mig hela vägen hem och tackade för en trevlig resa. Grymt!

Idag ska jag se om jag hittar en tvättid, sen ska jag storhandla och ikväll kommer Kelly till Hyttan och då ska vi äta något gott ihop!


Gratis kvällsmat. En sanning med modifikation.

Dagen innan csn. Det ligger en viss spänning och förväntan i luften. Eller egentligen inte. Pantade en back läsk och löste in en 25:- kupong och fick med mig två pizzor hem. Även om jag redan lagt ut pengar för panten när jag köpte läsken och trots att jag fick 25:- kupongen enbart för att jag handlar så mycket på Ica så lever jag gärna i självbedrägeriet att kvällsmaten är gratis!


Dagen och framtiden.

Idag skolkade jag från skolan och ägnade förmiddagen åt att "träna" och till att skriva klart menyförslaget. Jag känner mig nöjd och har en visuell idé om hur jag vill genomföra det. Sen får vi se om det gillas eller inte!

Ikväll ska jag nog förbi puben och ta en öl. En öl alltså. För det är ungefär vad jag har råd med fram tills på fredag när csn rullar in igen! På fredag åker jag även hem till Kalmar och Långasjö. Ska ju provjobba på Hamnkrogen på lördag och det ser jag jättemycket fram emot! Jag hoppas att dom har mycket att lära mig! Och på söndag ska släkten fira morfar som fyller år på måndag! Kommer bli en grymt bra helg känner jag!


En nyare bild på mig än såhär hittar man inte. Tog den i kvällssolen som gav ett perfekt ljus!


Studieresa

Igår var vi på studieresa till tre olika gårdar som låg i utkanterna av Örebro. Vi åkte kl 07.15 och var tillbaka strax innan kl 6 på kvällen. Då var man mör i kroppen men det var superintressant och jag fick trycka i mig en massa gott kött och god ost hela dagen! Sen var det mycket spännande att höra böndernas åsikter om ekologisk odling och hur man bedriver en småskalig produktion. Deras framtidsplaner osv. Vi köpte även med oss en massa råvaror hem som vi ska laga något med imorgon i köket!En text från en annan tid.

Hittade den här gamla texten från -07. Tyckte gott att den var värd att publiceras här på bloggen. Notera att det var fyra år sen följande skrevs:

Jag sitter här och minns. Jag minns Rasslebygdsfestivalen ”Puck i huvudet”, Emmaboda –96. På den tiden var jag blott en blåögd parvel med blont hår klippt efter en kastrull. Dock så har jag oerhört starka minnen från just den festivalen. Jag minns att jag satt på pappas axlar, sakta gungandes i takt till tonerna från låten ”Boy” av det ganska okända bandet Leslies. Just den låten är i särklass det bästa musikstycke jag någonsin hört, inte på grund av att kvalitén i sig är särskilt bra, eller för att produktionsvärdet var särskilt högt, utan för att den frammanar en underbar känsla av total lycka och en tillbakablick mot en sorglösare tid i mitt liv.

Under barndomens somrar kunde jag få för mig att plocka fram det gamla vita kassettbandet med namnet Leslies skrivet på sig, försiktigt sätta i det i den svarta bandspelaren och trycka på play. Jag låg gärna inlåst i mitt rum, blickandes upp mot det ljusblå taket till tonerna från musiken. Ibland kunde jag slösa bort flera timmar, dagdrömmandes där inne, timmar då jag tappade känslan för tid och rum. Vilken underbar tid! Men visst är det ändå något speciellt med gamla kassettband inspelade från radio. Det har en kulturell skönhet som dagens massproducerade cd skivor saknar.

Tyvärr var det där gamla slitna bandet, som pappa en gång i tiden hade spelat in, allt jag hade från dem och jag försökte i tio års tid hitta en skiva eller ett tecken om att bandet fortfarande fanns kvar. Tillslut, för ett år sen, besannades mina böner då jag fann ett band som hette Leslies på myspace. Jag skrev ett mail till dem där jag berättade om mina minnen och hur jag hade sökt efter dem. Sångaren vid namn Tony svarade och berättade att det var kul att jag kom ihåg dem men att bandet tyvärr hade splittrats på grund av bristande engagemang. Dock hade han några skivor på lager som han genast skickade till mig. Det var oerhört trist att få veta att de inte gjorde musik längre, men lyckan över de skivor och det handskrivna brev jag fick från dem var näst intill euforisk.

Nu sitter jag här och lyssnar återigen till de underbara verserna från just ”Boy”, jag är låten och låten är jag och jag kan inte vara gladare eller mer tillfreds med mitt liv. All min rädsla och tvivel försvinner när jag sitter här och drömmer mig bort…
En inspirerande måndagskväll.

Ikväll sitter jag och försöker spåna fram några menyförslag. Treorna har bett oss i Nationens styrelse att skapa en avskedsmiddag åt dem när de tar studenten och jag har med glädje åtagit mig att ordna med maten. Jag har börjat skriva ner en massa olika råvaror efter olika kategorier och sen har jag tänkt skriva ut listan och sitta och para ihop olika saker för att få inspiration. Jag försöker tänka i banorna somrigt, fräscht och lätt. Det är skitkul!

Har även blivit sugen på att gadda mig och har en grundidé om vad jag vill göra. Nämligen något i den här stilen på axeln eller övre delen av armen. Vore jag riktigt vågad så sätter jag den på halsen. Men det vet jag inte om jag törs.

Har också bestämt mig för att ta tag i mitt liv och jag har skrivit en liten lapp med några punkter som jag har satt upp vid datorn där det står:

- Ät nyttigare
- Träna oftare
- Drick mindre
- Och lägg tid på de saker som är viktiga för dig.

Ska verkligen satsa på att följa det här nu.


Träning med Wii-fit

Idag har jag legat i soffan nästan hela dagen och sett på Archer och tryckt i mig potatisgratäng, kyckling och läsk i obskyra mängder. Sen skrev Catte att hon skulle träna och jag kände mig sådär genomusel för att jag inte gör det.

Jag är för snål för att köpa ett gymkort. Efter juluppehållet kom Kuba hem med Wii fit (ett tv spel som man använder för att träna med) och på grund av min skepsis har det stått och dammat under tv-bänken fram tills idag då jag plockade upp det och gav det en chans.

Till en början kände jag mig superlöjlig men efter en stund insåg jag att jag faktiskt blev svettig och ansträngd samtidigt som jag hade väldigt kul. Det här är nog något jag kommer göra igen!

Fungerar!

Me vs Badguy 1-0

Boyachacka! Suporten hade skickat ett mail idag och återställt allt som hackaren kom åt och nu har jag skaffat mig ett sanslöst säkert lösenord! Take that! Fy fan vad orolig jag blev igår. Han hade kunnat ändra vad som helst, ta över facebook, ändra min studier osv. Skönt att det är över!