En liten uppdatering

Idag har jag haft en lugn dag på Loka. Körde varmkök under lunchen och det gick supersmidigt! Nu i eftermiddags och ikväll har jag arbetat av en del av de saker som ska göras till puben. Jag har finjusterat HACCP:n, skapat kassationsjournaler, ansvarskontrakt samt kontrollrapporter för kylar och frysar från scratch. Det tog sin tid men nu när det är avklarat så känns det så himla skönt! Mitt mål är att ha allt klappat och klart innan skolan drar igång så att jag kan njuta utav nollningen till fullo! Nu är det bara inköp av pärmar samt spons på köksutrustning som är kvar! :)

De senaste dagarna har jag ägnat åt ett pommesprojekt med syftet att perfekta dessa gyllenbruna godbitar. Det hela kulminerade i en tillagningsprocess som gick ut på att först koka 14 mm potatisklyftor av typen King Edvard (viktigt att man använder en mjölig potatis) i två liter vatten med 0.75% ättikssprit (12%) i och 0.75% salt i 7 minuter för att sedan blixtersnabbt frysa ner dem. Frysningen gör att vattenmolekylerna i potatisen expanderar och spränger dem. Följande dag friterade jag klyftorna från fruset tillstånd i fem minuter i 120 gradig jordnötsolja. Därefter frös jag dem igen och på den tredje dagen slutfriterade jag dem i 180 grader tills de var perfekt gyllenbruna. Och wow!! Vilka pommes!!

Jag hade hoppats på att kunna lägga upp lite bilder här men eftersom min dator har fått för sig att den ska haverera ungefär varannan vecka så fungerade det såklart inte att föra över bilder från kameran. Jag ska kanske vara tacksam att jag kan skriva det här inlägget över huvudtaget!