Chili con carne

Tryckte i mig lite chili con carne innan. Tänkte att det kanske kunde döda bacillerna i halsen.


Det finns ju oändligt många sätt att göra chili på, men detta är ungefär vad jag har i (och vitlök då, som jag först kom på att jag glömt efter att kortet var taget).

Euroshoppers vita bönor kostar 2.90 burken medan Heinz ligger på ofattbara 7.90. Ett pris som enligt mig inte ger dig 250% godare bönor. Euroshopper duger gott och väl.

Hönsbuljong är en universalbuljong som passar till det mesta. Vill du inte ha 5 olika sorters buljonger hemma råder jag dig att köpa hönsbuljong.

Heinz Chilisås är väl egentligen den enda ingrediensen förutom köttfärsen som jag inte kompromissar med. Den är oumbärlig, helst ska den ju vara ekologisk.

Paprikan struntar jag i då och då. Det beror på lite vad den kostar i butiken.

Tabasco eller färsk chili går vilket som. Cayennepeppar funkar det med.

Worchestshiresås är också en smaksak. Jag tycker om den för den ger det där lilla extra som krävs för att locka fram smaken ur allt annat.

Icas krossade tomater på tetrapack är fantastiska. Finns i smakerna vitlök, basilika och chili. 10:- paketet är helt överkomligt.

Tomatpuré. Jag vet inte om jag tycker att den gör någon skillnad eller inte. Har prövat både med och utan flera gånger och jag tycker egentligen att det kvittar. Det är väl mest för sakens skull som jag har i det.Det blev lite tankar och funderingar idag snarare än ett riktigt recept. Skulle ni av någon anledning vilja göra exakt som jag så är det bara att titta på bilden och ge järnet!

/S out!