Bostadsletande och funderingar.

Idag sitter jag och letar studentbostäder i Örebro. Jag har nog glömt att skriva det här men efter andra uttagningen blev jag placerad som tredje reserv in till Grythyttan. Det är alltså inte osannolikt att jag kommer in. Kursstarten är den 30 Augusti om tre veckor vilket innebär att det blir snabba puckar om jag kommer in.

Därför sitter jag idag och kollar upp alla saker jag behöver veta så att jag är beredd om jag kommer in. Örebro tycks ha en väldigt fördelaktig bostadsgaranti för studenter där både vatten, värme, bredband och tv ingår i hyran. Ganska lyxigt tänker jag.

Har även pratat med Fredrik som är intresserad av att hyra min lägenhet i andra hand. Det vore superbt för då slipper jag bekymra mig för att hitta någon annan att hyra ut den till. Kalmarhem har som bekant tre månaders uppsägningstid. Något jag gärna undviker att betala! Dessutom gör jag mig inte gärna av med lägenheten, så att hyra ut i andra hand vore perfekt!

På fredag ska jag ringa min chef Åsa och berätta att jag kanske kommer börja studera. Hittills har jag hållit den informationen hemlig. Det är inte vidare smart att säga att man kanske ska säga upp sig från sitt jobb innan man vet om man kommit in på skolan eller inte. För då slutar företaget att satsa på en. Vilket i och för sig inte är helt utan logik. Varför ska man lägga resurser på att utbilda personal som ändå kommer säga upp sig?

Nu har det dock blivit dags att ta ett snack med henne om det. Om jag inte har helt fel så är uppsägningstiden på en månad när man är månadsanställd. Det kan ställa till det lite. I veckan fick jag dessutom det nya schemat och ett nytt anställningsbevis som ska skrivas under. Har avsiktligt väntat med att skriva under det innan jag hunnit diskutera det med Marit på jobbet (som är facklig representant). Har lite frågetecken som behöver rätas ut.

Hursomhelst är det en väldigt spännande tid just nu. Även om jag inte kommer in så tror jag att det här har fått mig att komma igång på riktigt. Det är inte lätt att veta vad man ska göra av sitt liv. Men jag är nog en bit på vägen.


Jag älskar Kalmar för dess parker och grönska. Det kommer bli svårt att säga hejdå ifall jag kommer in.

/S out!