Magasingatan 12

Idag har jag varit produktiv. Hittills har jag hunnit svänga förbi jobbet, lämnat nyckeln samt fixat flyttkartonger. Sen har jag ordnat med boende i Hällefors. Det blir en 2a som jag kommer dela med en kille som heter Jakob på Magasingatan 12. Jag fick det större rummet på 33 m2 med balkong, snajsigt värre. Dessutom ingår kabeltv, värme, vatten och 10mbit bredband i hyran. Gött! Det var även det sista rummet som fanns kvar, snacka om tur!

Fyndade ett par helfräsiga svarta jeans, en mysig höstjacka och en popeye t-shirt i stan när jag var nere och skrev ut 2-handskontrakt på lägenheten. Robin och Sara ska ta över den och jag kan inte tänka mig några bättre personer att bo i den :)

Nu ska jag ta en paus från allt och sen ska jag kolla vad det kostar med flytthjälp/hyra släpvagn och börja packa!

Imorgon kväll kommer jag befinna mig på KM för dom som vill ta en öl och säga hejdå!

/S out!


Jag kom in!

Jag fick nyss ett telefonsamtal från Grythyttan. Jag kom in och har en vecka på mig att flytta! Är fortfarande chockad. Jag kan inte fatta att jag ska lämna Kalmar i tre år. Alla vännerna. Att jag jobbade sista dagen på Stensberg idag. Familjen såklart! Jeeezuzz krajst.Facerape

Jag kräks lite på facebook. Pluspoäng på att dom har fixat så att man kan lägga till en "gilla" knapp på bloggen. Minuspoäng för att den inte fungerar.

/S out!


Wopdi do!

Så lider ännu en jobbhelg mot sitt slut. Det har gått jättebra, men så har jag också arbetat med eliten. Det är otroligt skönt att veta att vi backar upp och stöttar varandra. Guld värt. Jag jobbar imorgon med innan jag får en dags ledighet.

Idag kollade jag på senaste lönespecifikationen. Jag brukar aldrig någonsin titta på dem. Hursomhelst så flög jag i taket av glädje. För såvida inte någon på lönekontoret har gjort en fetdabbe så har jag 18 (!) betalda semesterdagar kvar iår. Jag tog ju som bekant bara ut fem dagar i somras för att åka på Emmabodafestivalen.

Detta innebär att jag antingen kan välja att plocka ut nästan en hel månadslön i rena cash, smack rakt ner i handen (vilket skulle vara ett välkommet tillskott i plånboken om jag ska börja plugga) alternativt ta ut en hel månads betald semester i höst. Just nu går jag bara runt och myser och fantiserar om alla underbara möjligheter jag har. En idé som ploppade upp är att ta två veckors semester och åka utomlands för resten av lönen. Yikes vad lockande!

Jag kan inte säga säkert om det är därför jag är så glad idag men som jag sa till Erika tidigare så vill jag bara slita av mig kläderna och dansa naken i lägenheten. Studsa upp och ner till Håkan Hellströms poppiga stämma.

Föresten så har jag orimligt mycket spindlar på balkongen nu. Jag har döpt den största till Edvin och lite senare ska han få möta den platta sidan av min sko.

/S out!


Nu är det klippt.

Glömde nämna det i förra inlägget men jag klippte mig idag också. Inget radikalt direkt, men mycket skönare att få min lejonman lite tunnare och mer hanterbar.


Spegelbilder är så fint för ögonen skelar så vackert då. Kom och hjälp mig typ.


Lönefredag!

Klädval är något jag finner ytterst knepigt på hösten. På morgonen när jag cyklar till jobbet är det så kallt att jag tar på mig allt jag äger i tygväg för att slippa frysa, gardiner, kökshanddukar, you name it.

Efter jobbet när jag ska hem är det alltid fruktansvärt varmt utomhus, och folk stirrar på mig med skeptisk blick när jag trampar hemåt under ett täcke av kläder så svetten lackar. Jag förstår dem. Det måste onekligen se lustigt ut och jag har fortfarande inget bra svar på hur man bäst klär sig i denna årstiden.

Hursomhelst så köpte jag en supersnygg stickad myströja idag. Jag gillar lönefredag. Det pirrar i magen. Tog en fika med Franzén och nu ska jag käka chili con carne!

/ S out!


Jag ska bygga något stort och vackert.

Min balkongdörr gick sönder igår. Martin och jag skruvade sönder handtaget på fyllan och satte ihop det igen och nu funkar det som en smäck.

Föresten är Pascal ganska bra. Låtarna "Stort och vackert" och "Nyår" är mina favoriter!

I eftermiddag ska jag på personalmöte och efter det ska vi ha grillbuffé och kubb för att tacka av sommarvikarierna! Det kommer bli supertrevligt tror jag!

/ S out!


Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Jag läste franska i början av högstadiet. Efter två veckor bytte jag till tyska eftersom jag inte kände någon i franskaklassen (och var för rädd för att ta kontakt med någon).

Såhär i efterhand inser jag att det nog var fel beslut att ge upp så lätt. Dels för att franska är ett fantastiskt vackert språk och dels för att jag hade jag upptäckt filmen Amélie från montmartre tidigare om jag gått kvar och inte nu, sju år senare.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att en så komplex film hade varit för mycket att ta in för en pubertal 13-åring som helst spelade gameboy och gick i huvtröja.

Hursomhelst såg jag den ikväll och jag måste säga att jag är förundrad över hur bildspråket i filmen lyckas förmedla så mycket utan det alltför vanliga tvånget att vara övertydligt verbal.

Kudos till fransmännen, dom har alltid haft en speciell talang för finkänslig pantomim.


Mucket bra film!

/S out!


Hemmagjorda bullfighter-burgare!

Jag läste en blogg igår om att "perfekta" sina hamburgare. Efter att ha smakat mig fram i månader har jag äntligen hittat den perfekta smaksättningen.

Nästa steg blir att hitta den perfekta cheddarosten.

Ingredienser till fem burgare:
800 gram nötfärs (10%)
2 ägg
1 dl Bullfighter steak and burger sauce
½ dl Tigersauce
2 tsk Liquid smoke
Salt
Grovmalen svartpeppar (mycket)
600 000 på scovilleskalan.

Fy rackans vad det regnar idag! Om det inte hade varit för att det enda ätbara jag har hemma är en halv påse vinägerchips så hade jag inte lämnat lägenheten idag. Men så fort det klarnar upp hugger jag cykeln och handlar mat. Jag funderar starkt på om jag inte ska göra hemmagjorda hamburgare idag. Blev galet sugen på det. Med riktig amerikansk gul cheddar och stekt lök.

Sen ska jag sylta kantareller. Jag, mamma och syrran hittade lite igår när jag var hemma och hälsade på! Det kommer bli oförskämt gott till en bit kött när det är klart.

Gårdagens utgång med syrran var för övrigt fantastiskt kul! Vi började hemma hos mig med lite tv-spel och letade oss sedan in till KM där vi efter ett tag strålade samman med David, hans kusin Jenny och Tobbe. Efter några öl gick vi till Kebabben och käkade (enda nattmaten jag tycker är god) och jag, David och Jenny fick prova någon ny dödssås som Pelle hade köpt hem. Vi fick varsitt smakprov på en tandpetare. Det var duktigt med krut i den kan jag säga, 600 000 på scovilleskalan tror jag Linda sa. David hostade, svor och spottade hela vägen hem till sig där vi hade efterfest med gitarr och sång.

En bra helg!