Jag har börjat kuta igen

Jag har sanslöst ont i mina ben från gårdagens jogginrunda. Min kondition är det inget fel på då jag avverkade 7 km på ca 40 minuter. Men herregud vad jag ångrar att jag inte stretchade mer när jag kom hem. Jag har kvidit högt i smärta varje gång jag böjt mig ner på jobbet idag, och tro mig, jag böjer mig ner ofta på jobbet.

 

Ända sedan mamsen klämde ur sig: "Men visst har du blivit lite pluffsig i ansiktet" under en söndagsmiddag hos mormor och morfar några månader tillbaka (varpå sistnämna började skratta) har jag tvångstränat till och från. Tror det är alla punchrullar jag smäller i mig under jobbtid som har satt sig på kinderna. Jag har vissa drag som får tankarna att vandra lite mot en hamster som samlar mat för vintern.

 

Hursomhelst har jag haft en mindre träningssvacka på en månad eller så. Men igår insåg jag att det var dags att sätta fart innan vintern anländer. Det är inte trevligt att jogga i minusgrader. Snoppen lixom vänder sig inåt. Ett problem man inte upptäcker fören man kommer hem och ställer sig i duschen. Ingen vacker syn.

 

Då får man vara glad över den motivation man hittar i tillvaron.