Köttbullar

Ingredienser:
250 g nötfärs
250 g fläskfärs
2 dl kaffegrädde
1 dl ströbröd (kan behövas lite mer för att få den rätta konsistensen)
1 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm nymalen kryddpeppar
1 krydmått ingefära
1 riven gullök

Gör såhär:
- Blanda samma ströbrödet och kaffegrädden i en stor bunke och låt det stå och svälla en stund. Riv därefter löken på ett rivjärn.

- Blanda i övriga ingredienser i bunken med ströbrödet.

- Ställ in bunken i kylskåpet och koka under tiden upp en stor gryta med lätt saltat vatten. Sänk sedan värmen så vattnet endast sjuder.

- Ta fram bunken med smet ur kylen och sätt igång med att rulla köttbullar. Därefter släpper du ner dem i det sjudande vattnet. Köttbullarna kommer sjunka till bottnen av kastrullen, men du behöver inte oroa dig för att de ska fastna i varandra, det gör de inte så du kan lägga i många. Låt sedan köttbullarna gotta till sig i vattnet i några minuter och ta därefter upp dem med en hålslev eller annat lämpligt köksredskap. De ska nu vara perfekt runda!

- Stek dem därefter i en klick smör tills de blivit genomstekta!

Tips:
Om köttfärsen är kylskåpskall när du börjar rulla köttbullarna så håller de ihop mycket lättare.
Ha gärna lätt fuktade händer när du rullar dem så går det lätt