Myskväll

Idag har jag hemmakväll med god mat, tända ljus och film! Riktigt skönt att bara ligga i soffan och njuta av min lediga tid!

Edit (20.32): Följer med Linda och Sara ut på krogen istället! Hähä!


1337

Hemma igen, fryser och den varma sängen lockar mer än något annat. Önskar dock att jag hade 70 cm och inte 140 att sova på. Men det är en annan historia som bättre lämpar sig i kategorin personligare. Kvällen var Leeeeeeet!


Fest

Ikväll ska jag dricka en maltbaserad dryck och socialisera till tonerna av Johny Cash.


Ny kamera

Då jag badade min gamla kamera i energidricka har jag nu slutligen insett att det är dags att köpa en ny. Eftersom jag vill utvecklas inom foto och design så behöver jag en systemkamera och jag har funderat lite på Canons 450D då jag inte gärna vill lägga ut en förmögenhet, inte just nu i alla fall, men ändå ha något hyfsat att starta med. Vad tror ni om den? Är det något att ha?


Kladdkaka

Nu äntligen alla ni chokladälskande gottegrisar ska ni få receptet på min kladdkaka!

Ingredienser:
100 g smör
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör såhär.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda samman resten av ingredienserna i kastrullen med det smälta smöret.
- Smöra en springform 25 x 25 cm i diameter.
- Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter

(beroende på hur kladdig man vill ha kakan kan man variera tiden)

Tips:
Servera förslagsvis med vispad grädde och färska jordgubbar. Vill man göra kakan lite "spicy" så kan man ha i rivet apelsinskal och en skvätt apelsinsaft. Är man riktigt djärv så testar man att blanda i en dl frysta lingon. Det är supergott, tro mig (dock inte tillsammans med apelsinen... men det fattar ni nog)!


Surrealism

Hela den här dagen har varit som en febrig dröm. Beslöjad och overklig. För er som undrar så lyckades jag inte få ens en sekunds sömn inatt och som en ödets nyck så blev jag så klart oerhört trött precis lagom till dess att jag skulle gå till jobbet. Jag bet i alla fall ihop och gick dit. Klockan elva gick jag hem igen med dålig mage och hemsk huvudvärk. Trodde jag fått århundradets virus i mig. Tog en powernap från klockan halv tolv till halv fyra. När jag vaknade mådde jag toppen. Väldigt konstigt om jag får säga det själv. Hela min dygnsrytm är förstörd och jag är mer förvirrad än någonsin.

När jag satte mig vid datorn hade jag fått ett mail från min arbetskamrat Jörgen som tipsade mig om ett sommmarvikariat som kock på kriminalvården här i Kalmar. Ringde dit och bestämde möte nu på måndag. Verkar mycket lovande då killen i telefonen sa att de behöver en vikarie redan nu och inte bara till sommaren! Yeeej! Kan ni tänka er mig laga mat till långtidsdömda fångar?

Nu ska jag hursomhelst äta potatis och purjolökssoppa för jag har inte fått i mig något sedan klockan halv åtta imorse!


Zzz

Jag lider av extrema sömnproblem. De senaste fyra timmarna har jag legat och vridit och vänt på mig under täcket utan ett minsta uns av trötthet. Nu är klockan snart halv fyra och jag ska upp och jobba vid sex. Jippie. Jag har testat att gå på toa, dricka vatten, äta ballerinakex, ligga ovanpå täcket, ligga under täcket, ligga utan kudde osv. Inget funkar. Suck.


Will it blend? That is the question.

Det här måste (med undantag för den stönande fisken) vara det mest galna jag sett på den stora vida webben. Den lätt skelögde Tom Dickson maler ner allt från ishockeypuckar till trädgårdsslangar i sin hel-brutala mixer. Allt till ljudet av hissmusik. Mer ostigt än så här kan det inte bli gott folk så se till att kolla in deras hemsida och klicka er fram till "Don't try this at home"


Tom Dickson med ögon som får mig att tänka på bättre tider.


Things you do not need to know about me

Bloggsamhället har råkat ut för pesten, och det sprider sig som en löpeld, drabbar nya bloggare varje dag, krossar drömmar. Nu slutligen har den även nått fram till min dörr och jag kan inte ignorera problemet längre. Jag har blivit utmanad av Erica att skriva ner åtta stycken saker om mig själv som ni inte redan vet. För att vara mer exakt så är reglerna som följer:

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

#1 Jag brukar sjunga när jag är på väg någonstans och oftast kommer det någon cyklandes bakom mig utan att jag märker det och hör min hemska sångröst varpå jag panikslaget slutar för att sedan direkt börja när peronen är utom synhåll igen.

#2 Jag är väldigt självgod. Jag älskar att lura mina vänner i fällor där de på något sätt måste ge mig beröm så jag blygsamt kan säga något i stil med "Äsch, det var väl inget" trots att jag egentligen är sjukt stolt.

#3 Jag filosoferar mycket, och ofta om djupa saker såsom etik, religion och kontroversiella ämnen.

#4 Jag tycker inte om kedjebrev, utmaningar eller "din mamma kommer dö om du inte lägger upp en bild inom två minuter" påhitt. Dock gör jag den här listan i alla fall, bara för att smöra inför bloggvärlden.

#5 Jag är väldigt renlig och pedantisk av mig. Kan sällan ha det dammigt eller ostädat utan att göra något åt det.

#6 Jag avskyr verkligen kyla. Jag vill inte handskas med/eller veta av det. Om det inte vore för att Djävulen ska bo i ett ställe som är varmt så skulle jag tro att kyla är hans sätt att jävlas med mig. Punkt slut.

#7 Jag drömmer om att bli riktigt duktig inom grafisk design och sedan ha det som yrke!

#8 Jag är orealistiskt beroende av mina vänner och att konstant ha sällskap. Är jag ensam i några dagar så börjar jag tugga på möblemanget.

Och så slutligen problemet med vem jag ska utmana. Dels vill jag inte lura på någon stackare detta och dels så känner jag faktiskt ingen som jag kan utmana. Så tyvärr, it ends here.


Update

Nu var det ett tag sen jag skrev här så det är nog dags! Festen i lördags var helt underbar! Goa vänner, mycket dricka och musik av sällan skådat slag gjorde att det för min del var svåröverträffat!

Som utlovat en bild på kläderna jag köpte:


Idag ska jag gå ner till stan och träffa Becca en stund. Det ska bli kul då det var ett bra tag sen vi sågs nu. I övrigt är det till att söka mera jobb som gäller då det just nu ser lite tunt ut! Ska eventuellt även ta en runda till IKEA för inköp av nya gardiner till våren, men det blir nog inte idag!