Mitt första riktiga surdegsbröd...

Bakade jag idag efter Sebastien Boudets recept som han visade när jag träffade honom på GastroNord förra veckan. Ett tag var jag orolig för att jäsningen inte skulle ta fart då jag aldrig bakat på enbart surdeg men det blev riktigt bra i slutändan.
 
 


Stärnanis i köttfärssåsen

Jag såg ett gammalt avsnitt av Heston Blumenthals In search of perfection på YouTube häromveckan. Programmet handlade om köttfärsås (Ragu Bolognese). Även om jag sedan länge har gått ifrån molekylär gastronomi så hämtar jag ändå mycket inspiration från den. I avsnittet använde Heston stjärnanis och fisksås i sin köttfärssås då han menade på att de hjälper till att lyfta köttsmaken i såsen. Något jag provade själv några dagar senare, och ja, det stämmer aldeles utmärkt. Några stänk fisksås, en stjärnanis och jag fick den godaste köttfärssås jag någonsin gjort.
 
 




      
       © copyright 2008 valdemarssons.blogg.se