Burgarbröd

 

Det är verkligen inte lätt att baka fluffiga, mjuka och smakrika hamburgerbröd hemma. Jag har försökt och misslyckats många gånger. Bröden känns ofta helt okej när de är nygräddade, men så fort de har legat ett dygn så blir de torra som fnöske. Ett annat problem är att de alltid har blivit för kompakta, som stenar. Därför brukar jag ofta nöja mig med Korvbrödsbagaren och Pågens bröd när det vankas hamburgare.

 

Igår var jag sugen på en, två eller fem burgare men mitt lokala Konsum erbjöd endast Max Friscobröd och det totalvägrar jag så jag köpte ingredienser och ställde mig och provbakade Flippin Burgers hamburgerbrödsrecept istället. Från start till mål tog det lite drygt två och en halv timme men det var det väl värt. Även om det inte blev i närheten så bra som Magnus Johanssons flippinbröd så var det klart att föredra framför det man normalt sett hittar på Konsum eller Ica.

 

Och det är faktiskt första gången i mitt liv som jag föredrar ett hembakat bröd framför köpebrödet.