Morotssoppa

Idag blev det morotssoppa med apelsin, getost och tryffelolja till kvällsmat. Jag kände att jag behövde något färggrant och upplyftande, för att inte nämna nyttigt. Recept finner ni längre ner.
 
Smask sa magen.
 
Ingredienser:
100 g gul lök
600 g morot
150 g potatis
3 apelsiner
2 tärningar hönsbuljong
1 lagerblad
2 l vatten
1 msk matolja
50 g smör
Salt
Peppar
 
Till servering:
Getost av chevrétyp
Vit tryffelolja
 
Gör såhär:
1. Finhacka gullöken och fräs den mjuk i matoljan.
2. Tillsätt vatten och buljongtärningarna.
3. Skala morot och potatis. Skär dem i mindre bitar och tillsätt dem i grytan tillsammans med lagerbladet och koka tills de är mjuka.
4. Ta upp lagerbladet ur soppan och mixa den sedan helt slät med stavmixer eller i kanmixer.
5. Tillsätt smöret och pressa i apelsinsaften.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med riven chevre och droppar av tryffelolja.