'till we meet again

Snart ska jag och Ria åka in till Örebro. Hon ska handla mat och jag ska lämna in datorn. Det känns jobbigt och svindlande att bli av med/investera så mycket pengar i något. Men då ska det banne mig fungera också.


Och nu sitter jag här igen med min älskarinna

Frejs gamla laptop alltså. Som trots sina år på nacken är betydligt pålitligare än min dator som nu alltså valt att klappa ihop igen. Nu kan jag inte förneka det längre, och jag orkar faktiskt inte försöka fortsätta laga den själv. Så fort jag har råd blir det en ny maskin som förhoppningsvis gör att jag slipper allt strul.

Så inlägget om en ny bas kan vi nog lägga på is tills vidare ;)


Den Svenske Räv

Jag är förbryllad, främst för att jag hade en diskussion med Ria igår om hur svårt jag har för att veta om det stavas "lungt" eller "lugnt". Jätteknepigt for reals. Sen kom jag på att jag inte installerat den svenska ordboken i Firefox än och när jag skulle göra det så fanns den inte längre? Man kan däremot välja gammelnorska eller nynorska. Alltså två versioner av grannlandets språk, men inte svenska? Eeeeh, jaha, mhm, hakej?


En månad gamla flingor...

Kan ha varit ett dåligt frukostval. För övrigt, hur kass är jag på hela frukostgrejen när oförstörbara cornflakes blir för gamla? Seriöst, det måste väl ta år?


Magnat

Jag älskar mina två Magnat Monitor Supreme 800-frontisar. Ljudet är varmt med förvånansvärt bra bas och de ger ett fantastiskt rent ljud. Men (och där har vi det) som den prylnörd jag är så vill jag alltid ha mer. Näst på tur har jag siktet inställt på suben Monitor Supreme 301A från samma serie. 12 tums baselement och ett frekvensomfång mellan 16.00 - 200.00 Hz borde ge mig det där härliga mullrandet jag saknar.

Därefter blir det en center (250) och två suround (200) och långt efter det byter jag ut mina 800 mot två 2000 som frontisar och kör 800 som suround för ett 7.1 system.
 
Japp, detta är ett projekt som kommer ta lång tid, men det kommer även hålla länge. Det är mycket bättre att custombygga sin hemmabio bit för bit än att köpa överprissatt Dansk plast på Elgiganten som inte håller mer än ett år eller två.

Såhär ska det se ut en vacker dag!


Jag kommer hålla på... tills jag slutar

Jag fortsätter på Anders och Måns-spåret och kör en klassiker som alltid får mig att gapflabba och salivera hejdlöst på tangentbordet.
 


Fantastisk Sushi

Min vän John som jag lärde känna under min praktik på The Fat Duck postade nyligen denna videon på vad som ser ut att vara en film av honom, Fantastisk komik, i synnerhet eftersom han faktiskt är en väldigt kapabel kock.
 
 


Som att sno godis från ett barn

Köpte två stycken Grandiosa fryspizzor för ett tag sedan och fick 100 riksdaler att spela för på Betsson. Jag har aldrig sysslat med spel av denna sorten tidigare och har alltid varit väldigt misstänksam mot sådana företag.
 
Men så satt jag där med mina hundra kronor och insåg att så länge jag lägger säkra bet på soklara vinster och aldrig för över några egna pengar så kan nog den där 100-lappen växa så sakteligen. Och det gör den. Tack vare Kalmar FFs 3-0 idag har jag nu 250 kronor som jag satsat på Malmö FF imorgon mot högoddsaren Sundsvall. Så imorgon kommer jag ha 337 kronor.
 
Lagom till jul ska jag vara ekonomiskt oberoende är tanken.
 
 


Lördagskul

Jag gillar optiska illusioner, denna är visserligen gammal som gatan men fortfarande väldigt bra! :)Surkål

Idag gör jag surkål för första gången. Om fyra veckor är det färdigt! Ska bli spännande att se hur det blir.