Målaröl

Att kolla på lägenheten kl 1 efter en pubkväll var kanske inte så smart. Vad som såg ut att vara en snygg vit hall visade sig med nykterhetens ögon vara chocklila. Gick till SBO.

Dom: Gillade du lägenheten?
Jag: Ja den var jättefin. Men hallen är... lila...
Dom: Du får väl måla om!
Jag: Om ni fixar färg så målar jag.
Dom: Här har du två dunkar vitt. Kör hårt!

Sagt och gjort. Idag har jag och älsklingen gjort en första strykning och hallen ser redan mycket bättre ut! Har även invigt första folkölen (målarölen) och första middagen i lägenheten. Blev älggryta som Kelly lagade. Imorgon ska jag göra en andra målning och försöka få upp resten av sakerna men får se hur långt jag hinner.


Update!

Idag hade jag omprov på desserten från hantverksprovet (sorben smälte och chokladfondanten rann ut sist). Jag kickade hursomhelst skiten ur den idag. Allt gick som planerat och det blev stört bra, så nu är jag godkänd!

Efter det var jag på puben och mötte upp miljö och hälsa som kom för att kolla köket och min egenkontroll och HACCP-plan. Vi blev godkända och det känns så jävla bra att bli godkänd eftersom det är första gången i mitt liv som jag gör ett sånt här program! Det är stort för mig.

Igår följde jag med Kelly till SBO för att han skulle kolla på en ny lägenhet och då passade jag samtidigt på att fråga ifall dom kanske kunde ha en till mig eftersom jag stått i kö sen i vintras, och det hade dom. Det är en ledig 1:a tre trappor upp i samma hus som jag bor i nu så jag var och kollade på den igår och den är hur fin som helst! Trots att köket kanske var lite i minsta laget så tänker jag ta den så nu flyttar jag snart!

Ikväll ska jag arbeta lite och sedan äta pasta carbonara med Frej och Anna! Yummy! Och imorgon och på lördag åker jag och provjobbar på Loka Brunn!


I'm gonna be...

The man who wakes up next to you.


På gång!

Woho! Jag är äntligen klar med egenkontrollsprogrammet och HACCP:n. Har suttit större delen av dagen med det och när jag kom hem hade Kuba storstädat hela lägenheten och höll på att laga mat till mig, Kelly och Anna. Han är fan för skön! Efter middagen gick vi till Alex där det var garagefest för att fira att Viktor och Erik tidigare idag skrev WSET. Det var stört hålligång där och jag var tråkiga nyktra killen som gick hem tidigt. Men det gör inte mig något. Jag ska upp relativt tidigt imorgon och fortsätta beta av den långa "att-göra-listan".

Det går bra nu!


Det snurrar i min skalle

Ni som har ett uppmärksamhetsspann som en hyperaktiv 8-åring kan sluta läsa nu för det här kommer bli ett långt inlägg.

Får väl börja med att säga att jag verkligen inte har haft tid (eller för den delen lust) att blogga de senaste veckorna. Det kommer nog vara lite torka här de följande två veckorna innan skolan slutar men sedan ska jag sätta fart igen.

De senaste veckorna har jag inte ägnat mycket tid åt skolan heller och det känns lite sådär. Fast kursen vi läser nu (estetisk gestaltning) är superflummig och slapp. Vi ska duka upp bord efter en tilldelad stilepok. Min grupp fick rokoko så det kommer bli mycket blommor och mjuka former. Sen ska vi göra ett kollage och en affisch. Det känns ganska lugnt och det är skönt med en kurs då vi inte behöver köpa någon litteratur utan endast lim, sax, papper, tejp och sånt kraffs eftersom plånboken för tillfället har tagit semester.

Det jag har ägnat tid åt är treornas avslutningsbuffé som jag ska anordna, ett egenkontrollprogram samt en HACCP-plan till pubens kök. Har även bestämt tid för provjobb ute på Loka brunn till nästa helg. Det känns hur bra som helst och så har jag pratat ihop mig med Fredrik Remmen som jag och Kelly ska laga midsommarmat till. Han har bjudit in 25 norska vänner som ska äta en "Svensk midsommarmeny".

Förra och denna helgen har jag varit ute på Saxå Herrgård och lagat mat till Carl-Jan. Båda helgerna har det varit samma meny som bestod av:

Nässelsoppa med fasanägg och örtbröd (dill och gräslök).
Wallenbergare på fasan med mandelpotatispuré smaksatt med vit tryffelolja, primörer, gräddsås och rårörda lingon.
Blåbärsgranité på Saxhyttegubbens 100% blåbär.
Blåmögelost från Bredsjö med Karintorps tomatmarmelad och knäckebröd.
Tjinuskikräm med inkokt rabarber i vanilj.

Jag blev tidigt varnad för hur dåligt köket på Saxå var men jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att det var så illa som det var. Det var en stor utmaning att få till bra mat med så få resurser men det var samtidigt väldigt roligt och lärorikt. Vi preppade varje kväll tre dagar innan uppe i Kantinköket för att det skulle fungera.

Under middagen båda helgerna fick jag gå ut och presentera maten för gästerna och det var något helt nytt för mig då jag aldrig har gjort det innan. Första helgen var jag fruktansvärt nervös men det gick bra och jag sa ingenting fel och denna helgen var jag knappt nervös alls och hade bara kul trots att det var 40 gäster (det var bara 8 första helgen), så jag antar att man vänjer sig.

I torsdags fick jag syn på Ernst Kirchsteiger uppe på skolan. Frej frågade om han fick ta ett kort på mig och Ernst varpå Ernst med sina varma hjärtliga röst sa "Självklart men bara om jag får hålla om dig". Kortet kommer så småningom kommer dyka upp här på bloggen. Han var verkligen enorm och fruktansvärt solbränd och jag är jättekort och blek. Ser helt stört ut på kortet.

Ernst tyckte att jag skulle sola lite mer.

Idag har jag min första "lediga" dag på kanske två veckor så jag har städar här hemma och lyssnar på en massa skön musik som jag inte har hört på länge. Det låg kläder, matrester och tomma cigg-paket precis överallt då jag bara har varit hemma enstaka gånger för att äta eller sova de senaste veckorna. Det känns skönt att få lite ordning och reda här.

Ikväll kommer några vänner över för att se på ishockeyfinalen. Det blir nog trevligt.
      
       © copyright 2008 valdemarssons.blogg.se