Converse

Solen skiner oavbrutet och idag fick jag mina nya converse så äntligen kan jag gömma mina fodrade vinterskor och glida omkring i shorts (man kan inte ha shorts med höga skor om man inte har korta shorts. Ganska lätt att räkna ut, man måste visa ett minimum av 35 cm hud på benen för att det inte ska se dumt ut).

I eftermiddag har jag möte inför höstens Debutantmiddag och efter det åker Frej, Kelly och Kuba söderut. Dom ska äta på Noma imorgon så jag bli lämnad helt ensam här. Nja riktigt så illa är det väl inte. Frej gav mig tre olika sorters marinerad kyckling som annars skulle gå dålig och på lördag ska jag på födelsedagsfest hos Wahlström med en massa andra trevliga människor.

Nu ska jag sätta mig och sola en stund och bara njuta av vädret!


Tills vi ses igen.

Idag har jag en Laleh dag. Det är molnigt och svalt. Festivalväder som får mig att längta ännu mer efter sommaren och livemusik. Har plockat lite i mitt rum och fixat med uppsägningen av lägenheten i Kalmar. Jag kommer verkligen sakna de underbara 42 kvadratmeterna. Såhär i efterhand kunde jag inte önskat mig en bättre första lägenhet. Men livet går vidare och det är som det ska vara.

Ringde Erik från Loka angående sommarvikariat. Han lät hur trevlig som helst och sa att de kanske inte behövde en heltid men att han skulle kolla upp det till nästa vecka. Sen frågade han också om jag ville jobba extra till hösten, vilket jag såklart ville. Det känns så mycket bättre i magen med Loka än Kalmar. Skönt!

Nu ska jag sätta mig och läsa en stund och invänta kvällens efterlängtade återseende.Årets sommarplåga!

Hartmans nya karriär feat. Frej:Värmebölja!

Hyttan har drabbats av en värmebölja och det är helt fantastiskt! Igår mötte jag upp Kelly vid Neerings där Kelly köpte en glass. Sedan gick vi hem till mig och ägnade dagen åt balkongsolande, bokläsande och gitarrspelande. Hur soft som helst. Jag satte ut min lilla blomma på balkongen. Efter århundradets vinter så kändes det som att den behövde det.

Imorse var jag ute och tog en joggingrunda. Det var fruktansvärt varmt men ack så skönt att äntligen komma igång med träningen. Har dessutom gjort en budget för denna månaden. Det är tamigfan ett mirakel! Haha! Idag ska jag och Kelly börja skriva på vår HACCP-inlämning. Tänkte försöka klämma in lite solande under tiden.

Kelly glassar!Glad Påsk

Tänkte bara önska alla en riktigt glad påskhelg! Hoppas ni äter fruktansvärda mängder chokladägg. För det tänker jag göra!

Hantverksprovet gick bra föresten, med ett litet misstag på desserten. Men det är nog ingen fara!


Lugnet före stormen!

Kom precis hem från skolan. Har preppat typ ALLT tills imorgon. Brandlarmet gick (säkert tack vare cigarrökande sommelierer) så vi fördröjdes med 40-50 minuter eller något. Och som vanligt tar allt längre tid än man tror. Vi räknade med att vara i skolan till 21-22 och jag kom hem nu 01.18 och måste dessutom slänga in förklädet i tvättmaskinen så man ser respektabel ut imorgon.

Men jag är verkligen superpepp. Ska upp vid halv 7 och köra järnet, sen är det hopp och lek!


PM:et är klart!

Awesome! Vi blev klara med PM:et för en timme sen ungefär. Det hela landade på 27 sidor och känns som ett garanterat godkänt. Nu är jag hemma en snabbis och äter lunch och vid tre ska jag in i köket och förbereda allt inför imorgon! Ska bli stört kul!


Soliga dagar.

Ni får ursäkta att jag inte är fortlöpande i mitt bloggande här. Det stundande hantverksprovet tar upp en hel del av min tid. Idag har det varit ett fantastiskt vackert väder här i Hyttan. Termometern klockade in på 31° i förmiddags. Det är såklart missvisande då solen låg och gassade på den men man blir ändå glad.

Jag känner mig lite kass i halsen och med tanke på att några klasskamrater ligger och kaskadspyr så blir jag lite orolig eftersom jag inte vill bli sjuk nu när provet är så nära. Men jag knallade hursomhelst upp till skolan och satt en stund vid utemöblerna (som äntligen har kommit fram) och pratade skit. Resten av dagen har jag ägnat åt PM-skrivande med Kelly. Vi är uppe i stabila 21 sidor nu så det börjar ta sig minsann.

Imorgon ska jag upp kl 8 på morgonen och fortsätta pluggandet i skolan. Sen ska jag in i köket och förbereda inför onsdagens prov!

Saftigt!
Ett smakprov på hantverksprovet.

Idag har vi finputsat på det sista inför hantverksprovet. Det har gått bra och vi knäcker sönder på den kalla fisk-förrätten. Här kommer två bilder från den!


Tomatkaviar.


Rimmad gösrullad, tomatkaviar, örtsallad och örtmajonäs.


Jacob Kellys bidrag till receptkompendiet till hantverksprovet:Fölköl och slagsmål (1 port)

24 st folköl
1 par starka nävar

- Drick all folköl inom loppet av 3 timmar.
- Gå ut och hitta en lämplig person att slåss med.
- Gör rallarsvingar mot ansiktet på ovannämnda person.