Minus celsius

Termometern pekar på 20 pinnar under nollan. Inte helt okej, man fryser ju k*ken av sig bara genom att titta ut. Idag började vi på delkurs fyra. Mat och säkerhet. Äntligen något som passar mig som jag faktiskt kan! Kommer bli riktigt kul att odla bakterier i labb och dömma ut julbord som hälsorisker snabbare än Anna Bok äter en pizza.

I eftermiddags och ikväll har jag, Jana och Kex Kelly lagt råvarubeställning och skrivit receptkompendium inför Vinterfesten. Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Testade även att för första gången lågtempa en kalvstek i ugnen idag med alroundrub. Den avnjöts med potatisgratäng, hemmaslagen bea och smörstekta champinjoner. Fett jävla gott! När man verkligen lyckas med något så är det bättre än sex.Tentan gick bra!

Som de av er som vet hur man läser en rubrik kanske redan förstått så känns det som att tentan gick bra! Gud vad skönt! Det firar vi med ett likgiltigt kort på mig.När man borde lyssnat.

Sitter och läser igenom mina anteckningar inför tentan imorgon och funderar över vad fan jag har ägnat lektionstiden åt egentligen...
Baaaacoooon

Oooh fyfan vilken kväll det var igår. Idag mår jag som jag förtjänar men har i alla fall äntligen läst ut "Behind the label" boken. Nu ska jag laga pasta med ost och baconsås och sen läsa igenom mina anteckningar inför tentan imorgon! Önska mig lycka till!


I'll be a woman

Av någon outgrundlig anledning så vaknade jag med den första meningen av den här låten snurrande mellan öronen i morse. Jag måste haft en riktigt, riktigt skum dröm.Idag ska jag handla på Ica. Oyeeeeeaaaah, känn peppen. Att handla på Ica är ungefär det enda man kan göra här i Hyttan när man inte pluggar och inte festar (se nedan).

Sen ska jag plugga, plugga, plugga och plugga. Jag hatar WSET mer än lovligt just nu. Men om jag är riktigt förbaskat duktig idag så kan jag kanske unna mig ett besök på puben ikväll.


Tasty

Sitter och dricker vin och knaprar ost. Om nom nom!The Berndt - Diamond GirlzHarmoni

Idag har jag varit hemma från plugget. Det har varit behagligt, jag är mycket piggare nu och jag har för första gången på säkert en månad vikt in tvätten i byrån. Vuxenpoäng på det eller vad?

Kvällen har spenderats med näsan i vinboken och jag börjar äntligen fatta lite. Det är inte så tokigt ändå, det där med vin. Som belöning för att jag varit duktig köpte jag en chokladkaka och såg på Slumdog Millionaire. Väldigt bra film måste jag säga! Nu läser jag buffé och njuter av härlig musik!

Grymma Islänningar!


Det snurrar i min skalle!

Jösses vilken dag! Jag är fortfarande sjuk men släpade mig till skolan ändå. Kände knappt någon smak på vinprovningen. Oerhört dassigt måste jag säga. Efter skolan åkte vi till Hällefors och handlade råvaror som vi sedan använde för att provlaga menyn inför Vinterfesten. Kom hem runt 23-snåret och känner mig helt död. Det bara snurrar i min skalle av en massa saker som jag måste göra och fixa. Det är helt sjukt. Men i slutändan kommer det vara värt det! Alla kockarna är så underbart duktiga och ambitiösa och det är fantastiskt kul att jobba med dem!

Två veckor, en massa arbetstimmar, Vinterfesten, en omtenta, en vintenta och Nobel NightCap sen är jag redo att gå i ide. Hej påhre!


Please allow me to introduce myself. I'm a man of wealth and taste.

Jag vill inte sova. Det är mycket roligare att lyssna på Stones och photoshoppa. Dessutom börjar jag inte fören kvart över ett imorgon. Det känns väldigt skönt. Fast jag kommer nog stiga upp i tid ändå. Tentan närmar sig med stormsteg, så jag ska försöka traggla mig igenom några sidor kurslitteratur på förmiddagen.